Historien
om Saluminati

De første spæde skridt blev taget i 2010.

Kim var meget optaget af den sydlandske metode hvor man bruger den milde, fugtige luft til at konservere kødprodukter. Hans passion for emnet overdøvede det faktum, at man i Danmark traditionelt ikke brugte lufttørring men derimod røgning grundet det anderledes klima. Kim lod sig ikke afskrække, og producerede den ene prototype efter den anden. Tid blev hurtigt et tema; altså modningstid. Vedholdenhed og en indre flamme gav dog langsomt pote og de ønskede smagsnoter begyndte at falde på plads.

Med hjælp fra Steen blev der tilført en videnskabelig tilgang til projektet. Videnskabernes støvede bøger og teknikker blev undersøgt og studeret, og jagten på endnu mere smag og duft blev sat ind. Samtidig kom der også mere fokus på en af naturens allermindste byggesten, bakterier, fordi de under de rette omstændigheder kan hjælpe os, som ingen andre.

Vi måtte indgå et kompromis med naturen og ændre vores tilgang, så den passede til naturen; til de nordiske klimabetingelser. Indretningen er efter naturens luner og samtidig stabiliseret betingelserne mens pølserne hænger i mørke og udvikler sig, som var det ren magi. Vi har måttet tænke ud af boksen, gå egne veje af endnu ubetrådte stier.

Når vi betragter, dufter og smager de færdige produkter er det ikke uden en vis portion stolthed. Det er lykkedes med at skabe pølser i samarbejde med naturen, der er smukke, dufter fantastisk og har et uhørt højt smagsniveau.

I 2016 er skridtene blevet sikre, og vi arbejder videre med udvikling og optimering af de nuværende processer.

"Videnskabernes støvede bøger og teknikker blev undersøgt og studeret,
og jagten på endnu mere smag og duft blev sat ind."

Her finder du vores produkter