Tradition & fornyelse

Saluminati skal bo udenfor byen, for vi har brug for naturen til at hjælpe os med at fremstille vores produkter. Vi skal tilpasse os den omkringliggende natur og årstiderne, da dele af vores kernetanker er at have en kompromisløs og innovativ tilgang til det at fremstille produkter.

Når virksomheden ligger i landdistriktet, så følger der ansvar og forpligtigelse med.

Vi skal være i balance med det omkringliggende samfund og arbejde i respekt for miljøet med en skarp bevidsthed om, hvordan virksomheden kan være naturlig grøn i forhold til omgivelserne. Balancen med det omkringliggende samfund skal opfyldes ved at være en integreret del af lokalsamfundet, hvor vi ikke overskygger landsbyen.

Vores tilstedeværelse skal have det absolut mindste aftryk på de omkringliggende områder. Dette gør vi via en grøn tankegang i forhold til naturlige ressourcer og energikilder.

"Vores passion for at skabe
noget overraskende og unikt,
er den fælles drivkraft."

Vi har respekt for traditionerne men stræber efter at forny. Vores råvaregrundlag og teknikker er fundamentet i vores tilgang. Alle råvarer løber gennem vores hænder og intet forbigår vores klare holdning til, hvordan vores råvarer skal føles, dufte og smage. Teknikkerne bliver udviklet, forfinet, og hviler på et videnskabeligt grundlag, hvor tilgang til viden kommer fra egne studier, universiteter og fagbøger.

"Vores ønske er at skabe et produkt,
der inddrager alle sanser,
og hvor vi arbejder sammen med naturen
på naturens egne betingelser."

Grundtanken er at skabe et dynamisk produkt, som bibringer nye smagsoplevelser. De levende, formende kræfter i naturen og vinden fra fjord og gennem skov er med til at skabe udtryk i produktet, så frugten af vores arbejde kan smages, når man iagttager og forstår betydningen af klimaets magt i processen.

Processerne i vores arbejde er meget tidskrævende, når de skal foregå under nordiske klimabetingelser men helt essentielle for det ønskede resultat. Indgående studier af fermenteringsprocessen og fastlæggelse af de ideelle konditioner under den trinvise modning skaber en unik metode, hvor tiden i fremstillingsprocessen er udtryk for den omhyggelighed og kærlighed, som vi lægger i vores produkter.